Επικοινωνία: fanisjk@gmail.com -              

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

0 - 2

Σε ένα αγώνα που δέν χαρακτηρίστηκε για την ποιότητα του η ομάδα μας έχασε απο την ομάδα του Ολύμπου με 2 - 0 . Οι παίκτες μας δέν βρέθηκαν σε καλή μέρα και το σκόρ θα το χαρακτηρίζαμε δίκαιο .Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σχετικά αργά καθώς δεν δημιουργήθηκαν πολλές φάσεις και η μοναδική ευκαιρία που είχε ο Ολυμπος την έκανε γκόλ .Η ΑΕΛ είχε κάποια προβλήματα στον χώρο του κέντρου και δεν μπορούσε να δημιουργήσει και να μοιράσει εύκολα πάσες με αποτέλεσμα ο Ι.Κουρής να είναι κάπως απομονωμένος και να αναγκάζετε να γυρνάει πολύ πίσω για να παίρνει την μπάλα .Οι φιλότιμες προσπάθειες απο τις πτέρυγες των Σάντα και Βλάσση Δημήτρη δέν ήταν αρκετές να δημιουργήσουν κάποιο γκόλ καθώς δεν είχαν την ανάλογη βοήθεια. Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής Σ.Κουλούρης ανέβασε την ομάδα λίγο πιο ψηλά αλλά και πάλι πολλές ευκαιρίες για γκόλ δεν έγιναν .Ο Όλυμπος σε μία απο τις ελάχιστες ευκαιρίες που είχε στάθηκε τυχερός και κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ. Η ΑΕΛ θα μπορούσε να είχε μειώσει καθώς κέρδισε πέναλτυ, δυστηχώς η μπάλα όμως δεν της έκανε το χατίρι αφού η εκτέλεση του μικρού Σουλάνη αν και πολύ καλή ,ξεγέλασε τον τερματοφύλακα του Ολύμπου αλλά πήγε στο δοκάρι και στην επαναφορά έδιωξαν οι αμυντικοί .Σε γενικές γραμμές οι ομάδες δέν έπαιξαν καλή μπάλα καθώς η αποδοση που έπιασαν ήταν στο ελάχιστο των δυνατοτήτων τους .Να ευχηθούμε στην ομάδα του Ολύμπου καλή επιτυχία στο φετινό πρωτάθλημα και να ελπίσουμε η ομάδα μας στους επόμενους αγώνες να πιάσει την απόδοση που θέλουμε και να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο .

1 σχόλιο:

  1. Στις 13-4-2009 ήταν που ανέβηκε το πρώτο μου κείμενο στο site. Στο περίπου διηνυμένο τετράμηνο διάστημα, μέχρι σήμερα, ακολούθησαν και άλλα . Νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας κάποιες απολογιστικές μου σκέψεις που αποτελούν προϊόν της μικρής συγγραφικής εμπειρίας μου σε αυτή την Λευκιμμιώτικη ομήγυρη.

    Κατ΄ αρχάς, θα πρέπει να τονίσω ότι όλες μου οι απόψεις, όπως εκφράζονται μέσα από τα κείμενά μου, είναι καθαρά προσωπικές και δεν υποβάλλονται από κανέναν. Δεν εκφράζουν υποχρεωτικά την Α.Ε.Λ και ίσως, μερικές φορές, να μην εκφράζουν και κανέναν Λευκιμμιώτη (το πιστεύω και αυτό).

    Παρόλα αυτά νιώθω ότι αυτή η δημόσια συζήτηση, όπου ο καθένας μπορεί και εκφράζεται ελεύθερα, είναι η πιστή μεταφορά μιας συνηθισμένης συζήτησης, μεταξύ ομόθρησκων οπαδών σε κάποιο καφενείο, μπαράκι, στη δουλειά, στο σχολείο, παντού. Έτσι δηλ όλα τα θέματα που απασχολούν την Α.Ε.Λ. μας, όπως ακριβώς θα κάναμε και σε μία συζήτηση καφενείου. θεωρώ ότι θα πρέπει να τα λέμε όλα, να σχολιάζουμε τα πάντα

    Είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να υπάρχουν «αγκυλωμένα» θέματα, ούτε θέματα «ταμπού». Π.χ. Ανέβασα την άποψή μου για το θέμα «ΠΡΟΕΔΡΟΣ», όπως το έκανα προφορικά και σε κάποιες τυχαίες καφενειακές συναθροίσεις οπαδών, αλλά και το κάνατε σχεδόν όλοι σας στον ατομικό σας περίγυρο. Λογικό, και ίσως επιβεβλημένο, ήταν να εκφραστούν και αντίθετες με τις δικές μου απόψεις, όπως και απόλυτα λογικό ήταν να συζητήσουμε δημόσια μέσα σε αυτό το site, και για αυτό το θέμα αλλά και για κάθε άλλο θέμα, που σχετίζεται με την ύπαρξη της ομάδας μας π.χ. για τους αντιπάλους μας, για πρώην ποδοσφαιριστές μας και για κάθε τι που μας «ταλάνισε» και ίσως συνεχίζει να μας «καίει» ως ΑΕΛτσήδες.

    Πιστεύω ακράδαντα ότι η ομάδα μας δεν κινδυνεύει από την οποιαδήποτε δημόσια έκφραση, έστω και εάν αυτή κοντράρεται με το ρεύμα, όταν αυτή παρουσιάζεται επαρκώς τεκμηριωμένη και χωρίς υβριστικό περιεχόμενο. Πως είναι δυνατόν να κινδυνέψει η Α.Ε.Λ από την αναφορά στους ΕΠΣ Κέρκυρας , Γραμένο, Πρόεδρο ,Προπονητή κλπ.;

    Όταν κάποιος αρθρογραφεί για έναν συγκεκριμένο χώρο το συγγραφικό του ρεπερτόριο δεν είναι δυνατόν να περιορίζεται από θέματα «ταμπού», όπως τα παραπάνω, γιά αυτή τότε το αποτέλεσμα είναι να χαμηλώνει επικίνδυνα η στοχαστική στάθμη των τοποθετήσεών του σε βάρος και του ιδίου αλλά και των αναγνωστών. δύο λόγους: Α) και γιατί υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να διαβάζουν για τα πάντα, να κρίνουν και να τοποθετούνται, και εκείνοι, δημόσια με τα σχόλιά τους, θετικά ή αρνητικά, αλλά και Β) γιατί πέφτει και η ποιότητα έκφρασης του κειμενογράφου, αφού όλοι ξέρουμε ότι η ελευθερία είναι η κινητήριος δύναμη της σκέψης και όταν περιορίζεται

    Αλλά ας το δούμε και πρακτικά το πρόβλημα. Να μην γράφουμε, λοιπόν, για το ένα θέμα γιατί θα ξεσηκωθούν αντιδράσεις «αφήστε το κάτω από το χαλί» «είναι ανεπίκαιρο», να μην γράφουμε για το άλλο γιατί θα χαλάσει το κλίμα της ομάδας «καλά το έχουμε ξεχάσει τι το θέλετε τώρα να μας το θυμίζετε», τελικά, γίνεται να γράφει κάποιος «κατά παραγγελία» και μόνο για ό,τι θέλουν να διαβάζουν οι περισσότεροι ή μπορεί κάποιες φορές να είναι και οι λιγότεροι; Στις δημοκρατίες στο κάτω- κάτω μπορεί να κυβερνάει – υποτίθεται- η πλειοψηφία αλλά εκφράζεται ελεύθερα και η μειοψηφία.

    Δεν γίνεται να γράφουμε συνέχεια μόνο για «το πόσο μεγάλη είναι η Α.Ε.Λ.» και «το πόσο την αγαπάμε». Δεν γίνεται να επαναλαμβανόμαστε συνεχώς με, τα ίδια και τα ίδια, και γιατί γινόμαστε κουραστικοί αλλά και γιατί πέφτει και η ενημερωτική ποιότητα του site, που στο κάτω-κάτω διαβάζεται μανιωδώς και από αλλόθρησκους, οι οποίοι μπορεί, εκ φύσεως, δημόσια να μας κράζουν κατά βάθος, όμως, ξέρουν να αξιολογούν τη σωστή και τεκμηριωμένη ενημέρωση και να κρίνουν το οπαδικό επίπεδο κάθε ομάδας.

    Συμπερασματικά είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η Α.Ε.Λ σα μεγάλος σύλλογος δεν κινδυνεύει από την ελευθερία της έκφρασης αλλά μόνο από το αντίθετο.

    Με Λευκιμμιώτικους χαιρετισμούς σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

;

Ειδήσεις απο την Κέρκυρα